ponedeljek, julij 14, 2008

Rahle tezave

No, pa sva prispela v tale Cuzco (najbolj turisticno mesto v Peruju). Lezi na visini 3300m (moj visinski rekord).

Vse bi bilo super, ce se ne bi zadnji dan v Nasci zastrupil s hrano in in ima zadnje tri dni skoljka v najinem hostlu rednega obiskovalca. Sicer mi gre na bolje, a ce dodas se redek zrak zarad visine, lahko sklepate, da se pocutim bolj "usrano".

Zal se zaradi moje nepricakovane "ljubezni" s straniscem odmika najin trip na Machu Picchu, saj ga verjetno v tem trenutku nisem sposoben izpeljat. Racunava na sredo. Upam, da se pozdravim do takrat.

V Nasci sva skocila na tisto navisjo sipino na svetu in se tudi bordala po pesku, ceprav tega nisva placala. A je bil najin vodnik tako prijazan, da nama je vseeno dovolil. Sevede je za to dobil kar fajno napitnino. Zraven so bili se neki Belgijci, ki se niso mogli nacuditi, da greva pes gor samo zaradi tega, ker nama je fajn hoditi. Je pa bil sestop tolk dolg (1200 visinskih metrov peska), da sva se lih komaj cakala, da pridemo dol. Je pa vsekakor lepa sipina in nama je dala fajno zgodbico. Aja, pa peska v vsakem zepu, rezi in hehe, skoraj vseh telesnih odprtinah... :D Upam, da se je v hostlu ni zamasil odtok, ko sva oba s sebe sprala tisto tono peska :)

No, zdej sva torej v Cuscu in cakava na mojo ozdravitev. Nato pa pot pod noge in naprej! Se slisimo!










8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Andrej, od zdj naprej se sam še mesa drž. Mam občutek, da si se z zelenjavo zastrupu:) Pri zelenjavi nikol ne veš kaj dobiš.

Uživaj še naprej.

Anonimni pravi ...

Upam, da maš linex pa oglje s seboj, ker tiste injekcije, ki si jih dobu niso glih za drisko, hehe!

Pa kuhano jej nič srove zelenjave!

Matjaž Očko pravi ...

upoštevaj dejstvo, da moraš nadoknaditi izgubljene elektrolite... naredi si napitek, v katerega daj nekaj soli (in sladkorja). pa hitro okrevaj ;)

Anonimni pravi ...

Želim ti res čimprejšne okrevanje, da bosta lahko naprej vandrala...
PS(sem šla mal firbcat na tvojo stran in resnično zelo pohvalne fotografije, ne samo od tega potovanja tudi ostale...) :)

LP Bojana

Anonimni pravi ...

Potovati z drisko res ni fajn, lahko pa se tolazis s tem, da doleti vsakega popotnika. :) Ful tolazba, a ne. Fotke so pa lustne. Upam, da se pozdravis, ker Machu Picchu zamudit bi bila pa res smola. Meni je bil tridneven trek tja eden od vrhuncev Juzne Amerike (ce odstejem procesije turistov). Sta imela namen tja z vlakom ali pes po Inca Trail?

andrejV pravi ...

Oki in Matjaz, hvala za nasvete. Bil sem na antibiotikih, rehidracijskih praskih, krekerjih in kruhu. Po moje se nekaj kil izgubil. Po stirih dneh ni bilo bistveno boljse, zato sem vzel Seldiar (zavira gibanje crevesne stene). No, naredil se cudez. Zdele sm prakticno kot nov, malo svohten sicer, a to se bo popravlo, ko nadoknadim izgubljeno in se dober najem :D

Bojana, hvala za mnenje o fotografijah.

Ana, danes sva bila na Machu Picchuju, vendar sva se tja peljala kar s kombijem in vlakom. Po pravici povedano, zdele trekinga tja verjetno niti nism sposobn speljat. Je pa zadeva tako turisticna, da boli. Bljak, ce se le da, ne poskusam sledit mnozicam. A tu zal ni slo. Aja, Ana, dal bi malo bogastvo, da bi mel tukaj s sabo tvoj fish eye :)

Anonimni pravi ...

No, samo, da si se pocajtal. Da so glavne atrakcije, kamor derejo vsi turisti, tako skomercializirane, si pa menda vedel? :) Se kar splaca vstati za soncni vzhod, da si kaj ogledas, preden se privalijo horde.
Fisheye je zakon! Res skoda, da ga nimas s sabo. Bos imel vsaj razlog, da gres se enkrat v Juzno Ameriko. ;)

Anonimni pravi ...

hoj. hoj....fant pocajtaj se...vsekakor pa je dobrodošlo nekaj foto materiala, da nas delaš zopet nervozne ;)