torek, julij 08, 2008

Lima, Peru

Po 12h in 20 minutah letenja sva iz Madrida srecno pristala na letaliscu v Limi. Nato se je zacelo iskanje taksija. Ker nisva bila uspesna, je Simona "zasarmirala" policaja, ki nama je poiskal taksi, kateri naju je dokaj poceni pripeljal do centra mesta (manj priljubljenega med turisti...do sedaj tukaj nisva videla veliko belcev).
Leteti z Iberijo je super. Stevardese in stevard so bili cudoviti. V repu letala smo nas med zanimivimi debatami "pitali" z vsemi mogocimi dobrotami.
Imela pa sva res hud Jet Lag. Po prihodu v hostel v centru Lime, sva navkljub drugacnemu misljenju spala neverjertnih 10h. Aja, mimogrede, sva 7h za Slovenijo.
Simona obvlada Spansko. Izredno sem presenecen nad njenim znanjem. Zmeni se prakticno vse, kar se je treba, medtem, ko js vecinoma debelo gledam in iz posameznih besed izluscim, kaksni so odgovori. Treba bo se kak dan vec preziveti tu, da mi bo slo bolje.
Lima ni ravno navdusojoce mesto, usrano in skoraj vedno oblacno nebo (ceprav se je danes popoldne precej razjasnilo in celo vidiva sonce...kar menda ni pogosto v tem letnem casu). Podnevi je tukaj okoli 17C, ponoci pa okoli 10C.
Jutri se bova odpeljala proti Cuzcu in nato v smeri potovala v smeri proti Boliviji. Bolivija naju bolj zanima, zato sva se zavestno odlocila, da izpustiva del Peruja, ki velja za najlepsega (hribi okoli mesta Huaraz). To ostane za naslednji obisk juzne Amerike.
Fotografije pridejo pa ob naslenjem stiku z internetom ;)

Ker je v Sloveniji ura ze cez 11 zecer, vam vsem skupaj zazelim buenas noches y dulces sueños!
Opomba: glejte tudi Simonin blog in berite o njenih vtisih o Peruju in potovanju...klikni tukaj

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Ooooo, krasno! Sem ti kar malo fovs, ker si v zame najlepsih dezelah na svetu. :)) Uzivaj in pofotkaj in nam se malo cedi sline!

Marko pravi ...

Samo da sta srečno prispela in našla taxi :-)
Prijetno potovanje naprej. Jaz pa bom spremljal blog.
Čakam na slike...hehe...
Pozdrav iz Velenja!